Vesti

NA VELIKOJ SCENI ODRŽAN DONATORSKI GALA KONCERT

2 jul 2011

Solisti Opere, Orkestar i Hor Narodnog pozorišta pod upravom dirigenata Đorđa Pavlovića, Zorice Mitev Vojnović, Đorđa Stankovića, Radeta Pejčića i Stefana Zekića, održali su u subotu 2. jula Donatorski gala koncert.

Spektaklu, priređenom na Velikoj sceni, prisustvovali su brojni donatori i privrednici, koji su želeli da doniraju sredstva za obnovu Narodnog pozorišta, kao i druge javne ličnosti i predstavnici diplomatskog kora.
Pre početka koncerta, upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović pozvao je sve prisutne da minutom ćutanja odaju poštu divi srpskog glumišta i prvakinji Nacionalnog teatra u penziji Oliveri Marković koja je jutros, posle duge i teške bolesti, preminula u Beogradu u 87. godini. 
Koncert je otvoren numerama “Marš”, “Skerco” i “Princ i princeza” iz opere Sergeja Prokofjeva “Zaljubljen u tri narandže”, a potom je nastavljen arijama i duetima iz popularnih dela - “Pajaci”, “Karmen”, “Moć sudbine”, “Aida”, “Kavalerija rustikana”, “Rigoleto”, “Figarova ženidba” i “Lučija od Lamermura”.
U drugom delu koncertu, na programu su bile kompozicije iz “Atile”, “Trubadura”, “Favorite”, “Toske”...
Program je trijumfalno završen scenom iz Verdijeve „Aide“ u kojoj su, pored Hora, nastupile solistkinje Jasmina Trumbetaš Petrović i Nataša Jović Trivić.
Oduševljena publika nagradila ih je dugotrajnim i srdačnim aplauzom, a nije štedela dlanove ni kad su se na sceni pojavili i ostali akteri ovog vrhunskog operskog događaja -  Sanja Kerkez, Janko Sinadinović, Miodrag D. Jovanović, Željka Zdjelar, Branislav Kosanić, Miodrag Matić, Sveto Kastratović, Suzana Šuvaković Savić, Aleksandra Angelov, Jelena Vlahović, Ivan Tomašev, Ana Rupčić Petrović, Vladimir Andrić, Gordana Tomić, Nebojša Babić, Snežana Savičić Sekulić, Hon Li, Vera Mikić Miranović i Svetlana Bojčević Cicović.
M.B.