Vesti

Na Velikoj sceni održan Gala koncert Opere Narodnog pozorišta

10 oktobar 2020

Gala koncert Opere Narodnog pozorišta, uz učešće prvaka, solista, Hora i Orkestra, održan je 10. oktobra na Velikoj sceni.

Koncert, koji je prvobitno trebalo da bude održan istog dana na Letnjoj sceni Doma kulture „Studentski grad“, ali je zbog vremenskih uslova, izmešten na Veliku scenu Narodnog pozorišta, otvoren je Uvertirom iz Rosinijevog Seviljskog berberina, a nastavljen arijama i duetima iz opera Seviljski berberin, Travijata, Kavalerija rustikana, Toska, Karmen, Adrijana Lekuvrer, Andre Šenije, Trubadur...

Finale ovog spektakularnog nastupa bilo je rezervisano za popularni Hor Cigana iz Verdijevog „Trubadura“, uz nastup kompletnog Hora i ariju Silve (Heia in den Bergen) iz operete Imrea Kalmana „Kneginja čardaša“, u izvođenju Jadranke Jovanović.

Za dirigentskim pultom smenjivali su se Đorđe Stanković i Đorđe Pavlović, koncert – majstor je bila Vesna Janssens, a reditelj Ivana Dragutinović Maričić.

U programu su nastupili i Dragoljub Bajić, Željka Zdjelar, Aleksandra Angelov, Nevena Bridžen, Snežana Savičić Sekulić, Miodrag D. Jovanović, Nataša Jović Trivić, Ivan Tomašev, Sanja Kerkez, Dušan Plazinić i Janko Sinadinović

Oduševljena publika pozdravila je na kraju nastupa, uostalom kao što je to činila i tokom čitavog koncerta, zdušnim, gromoglasnim aplauzom kompletnu umetničku ekipu.

Koncert je realizovala Opera i Tehnika Narodnog pozorišta u saradnji sa Domom kulture „Studentski grad“.