Вести

НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ" ОДРЖАН ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ "У ЧАСТ ЖЕНИ"

9 март 2014

Оперски концерт "У част жени", у организацији Асоцијације “Жена плус“, одржан је у недељу 9. марта на Сцени "Раша Плаовић".
Уз клавирску пратњу Даринке Пауновић, публици су се представили солисти Опере Народног позоришта у Београду Љубодраг Беговић, Иванка Раковић Крстоношић, Тамара Никезић, Михаило Шљивић и специјална гошћа Милка Стојановић.
Концерт, у режији Александра Николића, отворио је Љубодраг Беговић извевши једну од најлепших наполитанских песама "Санта Лучију", коју је компоновао Теодоро Котро.
Иванка Раковић Крстоношић се представила аријом Мизете из опере "Боеми", Тамара Никезић је певала Хабанеру из Бизеове "Кармен", а Михаило Шљивић је извео арију дон Базилија из "Севиљског берберина" Ђоакинија Росинија.
На крају концерта, примадона Милка Стојановић отпевала је руску народну песму "Гори, гори моја звездо".
У оквиру програма, који је водила директорка Асоцијације "Жена плус" Дубравка Малохоџић, промовисана је и књига "Здрава жена", ауторке Божице Фатовић Милићевић.
„Жена плус“ се бави организацијом окупљања жена које живе са ХИВ-ом и члановима њихових породица у циљу залагања, креирања и остваривања заједничких идеја за побољшање квалитета живота угрожених жена и чланова породице.
Асоцијација „Жена плус“ је настала као резултат потребе особа, пре свега жена и деце, који су угрожени ХИВ-ом, за психолошком, психосоцијалном, медицинском и другом подршком.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ