Vesti

NA SCENI "RAŠA PLAOVIĆ" ODRŽAN OPERSKI KONCERT "U ČAST ŽENI"

9 mart 2014

Operski koncert "U čast ženi", u organizaciji Asocijacije “Žena plus“, održan je u nedelju 9. marta na Sceni "Raša Plaović".
Uz klavirsku pratnju Darinke Paunović, publici su se predstavili solisti Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Ljubodrag Begović, Ivanka Raković Krstonošić, Tamara Nikezić, Mihailo Šljivić i specijalna gošća Milka Stojanović.
Koncert, u režiji Aleksandra Nikolića, otvorio je Ljubodrag Begović izvevši jednu od najlepših napolitanskih pesama "Santa Lučiju", koju je komponovao Teodoro Kotro.
Ivanka Raković Krstonošić se predstavila arijom Mizete iz opere "Boemi", Tamara Nikezić je pevala Habaneru iz Bizeove "Karmen", a Mihailo Šljivić je izveo ariju don Bazilija iz "Seviljskog berberina" Đoakinija Rosinija.
Na kraju koncerta, primadona Milka Stojanović otpevala je rusku narodnu pesmu "Gori, gori moja zvezdo".
U okviru programa, koji je vodila direktorka Asocijacije "Žena plus" Dubravka Malohodžić, promovisana je i knjiga "Zdrava žena", autorke Božice Fatović Milićević.
„Žena plus“ se bavi organizacijom okupljanja žena koje žive sa HIV-om i članovima njihovih porodica u cilju zalaganja, kreiranja i ostvarivanja zajedničkih ideja za poboljšanje kvaliteta života ugroženih žena i članova porodice.
Asocijacija „Žena plus“ je nastala kao rezultat potrebe osoba, pre svega žena i dece, koji su ugroženi HIV-om, za psihološkom, psihosocijalnom, medicinskom i drugom podrškom.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE