На Сцени „Раша Плаовић“ одржано јавно читање француске савремене драме „Сву моју љубав“ Лорана Мовињеа

7 фебруар 2021

У оквиру пројекта „Франкофонија и Народно позориште“, 7. фебруара на Сцени „Раша Плаовић“ одржано је јавно читање француске савремене драме „Сву моју љубав“ Лорана Мовињеа.

У режији студенткиње треће године ФДУ-а Иве Олујић улоге су остварили Данијела Угреновић (Мајка), Владан Гајовић (Отац), Гојко Балетић (Деда), Марта Богосављевић (Ћерка) и Теодор Винчић (Син). 

„Сву моју љубав” је текст (превод Тијана Kривокапић) у којем ликови постају жртве сопствене прошлости и сећања. Обележени трагичним догађајем и десет година након њега, „сва њихова љубав” је усмерена на потискивање и оживљавање сећања. 
Писац Мовиње на веома занимљив начин успева да истражи путању љубави и породичних односа, свестан да су нам понекад за то „истраживање” потребни и они који нису више физички присутни...

Јавним читањем текста „Сву моју љубав” започела је реализација Споразума о пројекту „Франкофонија и Народно позориште“ који су недавно, 20. јануара, потписали управница Народног позоришта Ивана Вујић Коминац, директор Француског института у Србији Мануел Буар и аташе за културу Амбасаде Француске у Београду Kатрин Фодри.

Тема споразума је презентација и јавно читање савремених драма француских аутора које ће се одржавати на сцени Народног позоришта.

У тој презентацији ће учествовати млади уметници и чланови Народног позоришта.

Сви програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.

Галерија