Вести

Нада Шаргин глумица треће вечери "Виминацијум феста" у Пожаревцу

7 септембар 2018

Првакиња Драме Народног позоришта у Београду Нада Шаргин проглашена је за глумицу вечери на Виминацијум фесту, за тумачење насловне улоге у представи „Електра“.

Одлуку је донео жири публике, који ради у саставу: Вера Зарић-Митровић, директорка Народне библиотеке „Илија М. Петровић“, Валентино Ољача, професор енглеског језика и глумац-аматер и Драган Радовановић, члан Градског већа.

Овај ванвременски комад о мрачним странама људске природе, по тексту Данила Киша, у режији Иве Милошевић и продукцији Народног позоришта у Београду, одигран је треће вечери фестивала „Виминацијум фест – митови стари и нови“, који се одржава до 9. септембра.

Сваке вечери најбољег глумца бира жири публике, а на крају фестивала стручни жири у саставу: Дејан Мијач, редитељ, Мирослав Табачки, професор ФДУ и Саша Торлаковић, драмски уметник, донеће одлуку о најбољем глумцу и најбољој представи.

На овој манифестацији, првој по реду, која је требало да се одржи у амфитеатру археолошког парка „Вимианцијум“, али је, због најаве лошег времена, пресељена у Центар за културу у Пожаревцу, учествују и представе „Краљ Рикард Трећи“ Градског драмског казалишта „Гавела“ из Загреба“, „Феничанке“ - Народно позориште Сарајево, „Одисеј – сан о повратку“ - Дечје позориште Републике Српске и „Хасанагиница“ - Новосадско позориште.
М.Б.