Vesti

Nada Šargin glumica treće večeri "Viminacijum festa" u Požarevcu

7 septembar 2018

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Nada Šargin proglašena je za glumicu večeri na Viminacijum festu, za tumačenje naslovne uloge u predstavi „Elektra“.

Odluku je doneo žiri publike, koji radi u sastavu: Vera Zarić-Mitrović, direktorka Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“, Valentino Oljača, profesor engleskog jezika i glumac-amater i Dragan Radovanović, član Gradskog veća.

Ovaj vanvremenski komad o mračnim stranama ljudske prirode, po tekstu Danila Kiša, u režiji Ive Milošević i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, odigran je treće večeri festivala „Viminacijum fest – mitovi stari i novi“, koji se održava do 9. septembra.

Svake večeri najboljeg glumca bira žiri publike, a na kraju festivala stručni žiri u sastavu: Dejan Mijač, reditelj, Miroslav Tabački, profesor FDU i Saša Torlaković, dramski umetnik, doneće odluku o najboljem glumcu i najboljoj predstavi.

Na ovoj manifestaciji, prvoj po redu, koja je trebalo da se održi u amfiteatru arheološkog parka „Vimiancijum“, ali je, zbog najave lošeg vremena, preseljena u Centar za kulturu u Požarevcu, učestvuju i predstave „Kralj Rikard Treći“ Gradskog dramskog kazališta „Gavela“ iz Zagreba“, „Feničanke“ - Narodno pozorište Sarajevo, „Odisej – san o povratku“ - Dečje pozorište Republike Srpske i „Hasanaginica“ - Novosadsko pozorište.
M.B.