Вести

Народно позориште Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић“ гостује са „Лепотицом Линејном"

13 мај 2022

Народно позориште Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић“ из Зајечара гостоваће 16. маја (20,30) на Сцени „Раша Плаовић“ са представом „Лепотица Линејна", по тексту једног од најславнијих писаца новог таласа британске драме Мартина Макдоне, и у режији Јанка Цекића. 

У средишту комада, чија је радња смештена у 1989. годину, налази се сукоб генерација и жеља младог човека за променом и одласком из земље у „боље сутра“.

„Те ’89 године Ирци су напуштали домовину у великом броју, а то је случај и код нас, не само данас већ од ратова деведесетих. Породице разорене, немаштина, свака прилика угушена, то су само неки од проблема са којима се сусрећу наши јунаци. Kада уз то још додамо патолошки однос мајке и ћерке добијамо несрећне људе који нас окружују. Зато је битно да данас гледамо и схватимо овај комад, јер се деценијама није ништа променило“, сматра редитељ представе Цекић чији је то мастер рад, а његов ментор био је један од наших најзначајнијих редитеља Егон Савин.

Ово ће бити прво гостовање Народног позоришта Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић“ са том представом у Београду, након премијере одржане 23. новембра прошле године. 

У подели су Ана Бретшнајдер (Мери), Наташа Петровић (Мег), Милош Ђуричић (Патрик) и Милош Танасковић (Ли). 

Редитељ Цекић урадио је и избор музике, сценограф је Мирко Стокић, а костиме су креирале Горица Илић и Мирјана Станојевић. 
 

Галерија