Vesti

Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ gostuje sa „Lepoticom Linejnom"

13 maj 2022

Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara gostovaće 16. maja (20,30) na Sceni „Raša Plaović“ sa predstavom „Lepotica Linejna", po tekstu jednog od najslavnijih pisaca novog talasa britanske drame Martina Makdone, i u režiji Janka Cekića. 

U središtu komada, čija je radnja smeštena u 1989. godinu, nalazi se sukob generacija i želja mladog čoveka za promenom i odlaskom iz zemlje u „bolje sutra“.

„Te ’89 godine Irci su napuštali domovinu u velikom broju, a to je slučaj i kod nas, ne samo danas već od ratova devedesetih. Porodice razorene, nemaština, svaka prilika ugušena, to su samo neki od problema sa kojima se susreću naši junaci. Kada uz to još dodamo patološki odnos majke i ćerke dobijamo nesrećne ljude koji nas okružuju. Zato je bitno da danas gledamo i shvatimo ovaj komad, jer se decenijama nije ništa promenilo“, smatra reditelj predstave Cekić čiji je to master rad, a njegov mentor bio je jedan od naših najznačajnijih reditelja Egon Savin.

Ovo će biti prvo gostovanje Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ sa tom predstavom u Beogradu, nakon premijere održane 23. novembra prošle godine. 

U podeli su Ana Bretšnajder (Meri), Nataša Petrović (Meg), Miloš Đuričić (Patrik) i Miloš Tanasković (Li). 

Reditelj Cekić uradio je i izbor muzike, scenograf je Mirko Stokić, a kostime su kreirale Gorica Ilić i Mirjana Stanojević. 
 

Galerija