Vesti

NARODNO POZORIŠTE REPUBLIKE SRPSKE 19. NOVEMBRA GOSTUJE SA PREDSTAVOM „IZGUBLjENI U BRUKLINU“

12 novembar 2015

Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke gostovaće 19. novembra na Scena "Raša Plaović" (20,30) sa duodramom „Izgubljeni u Bruklinu“, po tekstu Džoa Molera i u režiji Vladimira Đorđevića.
Pronalaženje (posla, iskrene ljubavi i ponajviše sebe) je osnovni motiv priče, jer služi kao pokretač svih događaja u životu Džoa, jednog od dvojice junake ovog komada premijerno izvedenog 3. decembra 2013. godine.
Džo pripada onom delu srpske emigracije koji je, odrastajući na holivudskim filmovima, privučen sjajem i bogatstvom sa celuloidne trake u Americi potražio život sa sigurnim hepiendom. Ubrzo po dolasku, shvata da obećani život ni malo ne liči na scene sa bioskopskog platna. Njegova neprestana borba sa okolinom, ostatkom srpske emigracije i samim sobom prikazana je u nizu tragično-komičnih scena koje se nadopunjuju i otrkivaju svu muku emigranstkog života, već otežanim nostalgijom, vernim pratiocem svih emigranata. Jedinu utehu pokušava da pronađe u ženama, ali mu i te veze donose više muke nego sreće...
Uloge tumače Željko Erkić i Vladimir Đorđević.
M.B.