АНЂЕЛКО ТРПКОВИЋ, У ИМЕ АГЕНЦИЈЕ MMS COMMUNICATIONS, УПУТИО ПИСМО ЗАХВАЛНОСТИ В.Д. УПРАВНИКУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ДЕЈАНУ САВИЋУ

14 март 2016

Извршни директор Маркетиншке агенције MMS COMMUNICATIONS Анђелко Трпковић упутио је писмо захвалности в.д. управника Народног позоришта у Београду Дејану Савићу због несебичног доприноса и подршке у реализацији пројекта прославе 10. година Фондације GRUBB, одржане 13. марта на Великој сцени.
- Желим да Вам се најсрдачније захвалим на пруженој подршци, а такође, користим и прилику да се захвалим и Вашим сарадницима госпођи Јасмини Зотовић, господину Александру Стаматовићу и господину Милану Марковићу који су допринели да смо се у Народном позоришту осећали веома добродошли и као у својој кући – наводи Трпковић и напомиње да су они, као и сви остали запослени који су на било који начин били укључени у реализацију овог пројекта "показали висок ниво професионализма који је омогућио поставку овог перформанса у веома кратким роковима".
- Сигуран сам да је највећи допринос овог пројекта чињеница да је више од 50-торо ромске деце, који су непосредно учествовали у овом пројекту, доживело најзначајнији тренутак у својим животима, и да ће га памтити заувек. Поред њих, мислим да је сам догађај оставио незаборавне утиске и на све који су га посматрали и са нескривеним одушевљењем поздравили – додао је Трпковић.
У оквиру прославе, група GRUBB извела је први ромски хип-хоп мјузикл шоу, који користи традиционалну ромску музику и плес са примесама модерног звука, хип хопа и репа и прави ново позоришно искуство.
Млади Роми из Србије, узраста од 14 до 20 година, у сарадњи са међународним уметницима креирали су GRUBB шоу и изводе га на ромском језику, уз превод на енглески и српски, а теме којима се баве су прве љубави, пријатељства, као и свакодневна борба против сиромаштва и предрасуда.
Уз кореографију, музику, сценографију, видео запис и фотографију, ромска прича је изведена на позорницу, са намером дељења ромског наслеђа са људима и на тај начин гледаоци охрабрују енергичне младе извођаче да се поносе својим коренима.
Група GRUBB, чији су чланови сами писали текстове, песме и музику, шоу је изводила на турнејама у Монтреалу, Њујорку, Лондону... а те вечери су по први пут наступили у нашој земљи.
М.Б.