Vesti

ANĐELKO TRPKOVIĆ, U IME AGENCIJE MMS COMMUNICATIONS, UPUTIO PISMO ZAHVALNOSTI V.D. UPRAVNIKU NARODNOG POZORIŠTA DEJANU SAVIĆU

14 mart 2016

Izvršni direktor Marketinške agencije MMS COMMUNICATIONS Anđelko Trpković uputio je pismo zahvalnosti v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejanu Saviću zbog nesebičnog doprinosa i podrške u realizaciji projekta proslave 10. godina Fondacije GRUBB, održane 13. marta na Velikoj sceni.
- Želim da Vam se najsrdačnije zahvalim na pruženoj podršci, a takođe, koristim i priliku da se zahvalim i Vašim saradnicima gospođi Jasmini Zotović, gospodinu Aleksandru Stamatoviću i gospodinu Milanu Markoviću koji su doprineli da smo se u Narodnom pozorištu osećali veoma dobrodošli i kao u svojoj kući – navodi Trpković i napominje da su oni, kao i svi ostali zaposleni koji su na bilo koji način bili uključeni u realizaciju ovog projekta "pokazali visok nivo profesionalizma koji je omogućio postavku ovog performansa u veoma kratkim rokovima".
- Siguran sam da je najveći doprinos ovog projekta činjenica da je više od 50-toro romske dece, koji su neposredno učestvovali u ovom projektu, doživelo najznačajniji trenutak u svojim životima, i da će ga pamtiti zauvek. Pored njih, mislim da je sam događaj ostavio nezaboravne utiske i na sve koji su ga posmatrali i sa neskrivenim oduševljenjem pozdravili – dodao je Trpković.
U okviru proslave, grupa GRUBB izvela je prvi romski hip-hop mjuzikl šou, koji koristi tradicionalnu romsku muziku i ples sa primesama modernog zvuka, hip hopa i repa i pravi novo pozorišno iskustvo.
Mladi Romi iz Srbije, uzrasta od 14 do 20 godina, u saradnji sa međunarodnim umetnicima kreirali su GRUBB šou i izvode ga na romskom jeziku, uz prevod na engleski i srpski, a teme kojima se bave su prve ljubavi, prijateljstva, kao i svakodnevna borba protiv siromaštva i predrasuda.
Uz koreografiju, muziku, scenografiju, video zapis i fotografiju, romska priča je izvedena na pozornicu, sa namerom deljenja romskog nasleđa sa ljudima i na taj način gledaoci ohrabruju energične mlade izvođače da se ponose svojim korenima.
Grupa GRUBB, čiji su članovi sami pisali tekstove, pesme i muziku, šou je izvodila na turnejama u Montrealu, Njujorku, Londonu... a te večeri su po prvi put nastupili u našoj zemlji.
M.B.