Вести

ДИРЕКТОР ЗАВОДА ЗА СПОРТ И МЕДИЦИНУ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ МР ГОРАН БОЈОВИЋ УПУТИО ПИСМО ЗАХВАЛНОСТИ ДЕЈАНУ САВИЋУ

1 јун 2015

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије мр Горан Бојовић упутио је у понедељак 1. јуна писмо захвалности в.д. управника Народног позоришта у Београду Дејану Савићу због несебичног доприноса у организацији свечаног отварања Прве српске међународне конференције спортске медицине.
- Велико ми је задовољство да Вас обавестим да је Прва српска међународна конференција спортске медицине у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије и једне од највећих ортопедских болница Аспетар из Катара завршена успешно. Као домаћин овог великог скупа, Завод је имао огромну обавезу и још већу одговорност да дочека и угости велики број људи из области медицине и спорта. Потрдили смо се да на најбољи начин презентујемо не само Завод за спорт и медицину спорта, него и Град Београд и државу Србију. Сада када је завршена и када на миру можемо да сумирамо резултате, са поносом могу рећи да је конференција била успешна – наводи господин Бојовић и подсећа да је тај успех постигнут захваљујући тимском раду колега из Завода, али и подршци коју су добили од стране Владе Републике Србије и Министарства омладине и спорта, као и многих других који су им пружили безрезервну подршку.
- Народно позориште у Београду је, као и током ранијег периода, и овога пута несебично помогло Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије да организује свечано отварање изузетно важног догађаја за спорт и медицину спорта – Прву српску међународну конференцију спортске медицине. Циљ конференције је био да се, кроз представљање најновијих достигнућа из области медицине спорта, омогући даљи напредак спорта код нас и у свету. Стога Вам захвањујем у име Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије на доприносу који сте нам и овом приликом пружили, са надом да ћемо и даље наставити нашу успешну сарадњу – навео је Бојовић.
Прва Међународна конференција спортске медицине у Србији свечано је одржана 22. маја на Великој сцени. Учесницима конференције и гостима обратио се министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић, директор Завода за спорт и медицину Горан Бојовић и директор сектора за корпоративне послове Аspire зоне из Катара, Мохамед Али Ал-Кубаиси који је госте поздравио у име директора ортопедске болнице Аспетар, господина Мохамада Гаита Ал-Куварија.
М.Б.