Вести

НЕБОЈША КУНДАЧИНА НАЈБОЉИ ГЛУМАЦ НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ МАЛИХ СЦЕНА И МОНОДРАМЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

8 децембар 2014

Награда за најбољу мушку улогу на 19. Међународном фестивалу малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву, припала је глумцу Народног позоришта у Београду Небојши Кундачини.
Једногласном одлуком стручног жирија, у којем су били театролог Раде Симовић (председник) и чланови - директор Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Миланка Бабић и директор Кинотеке Републике Српске Милован Пандуревић, Кундачина је награђен за улогу Јована Дучића у драми „Последња песма“.
Премијера представе, по тексту Аните Панић, у адаптацији и режији Марка Мисирачe, и у продукцији "Балкан филма", Удружења драмских умјетника Српске и Дрина филма, одржана је 20. септембра 2013. године у београдском Позоришту "Модерна гаража".
Радња овог узбудљивог комада о љубави, страсти, кајању, пропуштеним приликама и стиховима који живот значе, дешава се у салону у вили песниковог рођака Михаила Дучића, на обали Мичигенског језера...
На фестивалу, који је одржан од 2. до 6. децембра одигране су монодраме "Ђука Беговић" Ернеста Береца, "Отирач" Иве Крешића и "Дневник једног лудака" Николаја Васиљевича Гогоља, те представе "Сокин и Босина" Милице Константиновић, "Генерална проба самоубиства" Душана Ковачевића, "Последња песма" Аните Панић и "Ко је овде идиот" Музе Павлове.
М.Б.