Vesti

NEBOJŠA KUNDAČINA NAJBOLjI GLUMAC NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU MALIH SCENA I MONODRAME U ISTOČNOM SARAJEVU

8 decembar 2014

Nagrada za najbolju mušku ulogu na 19. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu, pripala je glumcu Narodnog pozorišta u Beogradu Nebojši Kundačini.
Jednoglasnom odlukom stručnog žirija, u kojem su bili teatrolog Rade Simović (predsednik) i članovi - direktor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milanka Babić i direktor Kinoteke Republike Srpske Milovan Pandurević, Kundačina je nagrađen za ulogu Jovana Dučića u drami „Poslednja pesma“.
Premijera predstave, po tekstu Anite Panić, u adaptaciji i režiji Marka Misirače, i u produkciji "Balkan filma", Udruženja dramskih umjetnika Srpske i Drina filma, održana je 20. septembra 2013. godine u beogradskom Pozorištu "Moderna garaža".
Radnja ovog uzbudljivog komada o ljubavi, strasti, kajanju, propuštenim prilikama i stihovima koji život znače, dešava se u salonu u vili pesnikovog rođaka Mihaila Dučića, na obali Mičigenskog jezera...
Na festivalu, koji je održan od 2. do 6. decembra odigrane su monodrame "Đuka Begović" Ernesta Bereca, "Otirač" Ive Krešića i "Dnevnik jednog ludaka" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, te predstave "Sokin i Bosina" Milice Konstantinović, "Generalna proba samoubistva" Dušana Kovačevića, "Poslednja pesma" Anite Panić i "Ko je ovde idiot" Muze Pavlove.
M.B.