Vesti

IGOR ĐORĐEVIĆ I NIKOLA VUJOVIĆ DOBILI NAGRADU ZA NAJBOLjI PARTNERSKI ODNOS NA SCENI NA 12. MEĐUNARODNOM FESTIVALU GLUMCA U NIKŠIĆU

9 novembar 2015

Na 12. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću, Grand prix za najbolji partnerski odnos na sceni dobili su Igor Đorđević i Nikola Vujović, za uloge u predstavi "Bizarno" Željka Hubača, u režiji Snežane Trišić i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Šabačkog pozorišta.
Jednoglasnu odluku doneo je žiri u sastavu kojim je predsedavao Petar Pejaković, a članovi su bili Mirko Vlahović i Sreten Mitrović.
Na festivalu, održanom od 2. do 7. novembra, u okviru takmičarske konkurencije, učestvovali su i Dramski teatar Skoplje, Nikšićko pozorište, SARTR (Sarajevo) i Crnogorsko narodno pozorište.
Drama „Bizarno“ premijerno je izvedena 1. oktobra 2013. godine u Šapcu i 12. oktobra na Sceni "Raša Plaović".
U ovom crnohumorniom komadu o traumatizovanom društvu i pojedincima koji se leče kroz agresiju, destrukciju i samodestrukciju, igraju Igor Đorđević (Martin, Riči, Dejan), Nikola Vujović (Điđa, Saša, Gaga), Miloš Đorđević (Voja, Milan, Biksa), Sonja Milojević (Katarina, Majda, Svetlana) i Suzana Lukić (Mina, Ksenija, Iva).
Dramaturg je Spasoje Ž. Milovanović, scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostime Marina Medenica, a muziku Srđan Marković.
Inače, do sada je ova predstava osvojila 15 priznanja na brojnim festivalima na kojima je učestvovala (Sterijino pozorje, Dani Zorana Radmilovića, Festival Joakim Vujić, Festival praizvedbi...)
M.B.