Vesti

PAVLE JERINIĆ NAJBOLjI MLADI GLUMAC NA XXIII FESTIVALU KLASIKE U VRŠCU

31 oktobar 2015

Glumac Narodnog pozorišta u Beogradu Pavle Jerinić dobio je Nagradu „Tomislav Pejčić“ za najboljeg mladog glumca na XXIII Festivalu klasike „Vršačka pozorišna jesen“.
Jeriniću je priznanje pripalo za ulogu Deli Jove u predstavi „Bela kafa“ jednoglasnom odlukom žirija donetoj na sednici održanoj 30. oktobra.
- Pavle Jerinić kao mladi glumac sa nesputanom scenskom energijom oživeo je na svež i originalan način Popovićev lik Deli Jove, koji i u 21. veku nosi ključne reference tragičnih događaja naše uzbudljive socrealističke prošlosti – navodi se u obrazloženju žirija koji je predsedavala teatrološkinja Branislava  Liješević, a članovi su bili reditelj Božidar Kalezić i direktor Sterijinog pozorja Miroslav Miki Radonjić.
Drama „Bela kafa“, po tekstu Aleksandra Ace Popovića, u režiji Milana Neškovića“, premijerno je izvedena 4. maja ove godine na Sceni „Raša Plaović“.
U podeli su i Branko Vidaković (Momčilo Jabučilo), Olga Odanović (Majka Janja), Vanja Ejdus (Crkva Ružica), Nenad Stojmenović (Srđa Zlopogleđa) i Nada Šargin (Zora Šišarka).
M.B.