Вести

Одржан концерт полазника Оперског студија „Борислав Поповић“ - „Così fan tutte“ (Тако чине све)

1 фебруар 2021

Концерт полазника Оперског студија „Борислав Поповић“ под називом „Così fan tutte“ (Тако чине све), одржан је 31. јануара на Великој сцени.

У оквиру програма, у режији Иване Драгутиновић Маричић, уз клавирску пратњу Невене Живковић и сценографији Бориса Максимовића из представe „Дама с камелијама“, изведене су арије из опера „Кармен“, „Мадам Батерфлај“, „Боеми“, „Евгеније Оњегин“, „Кћи пука“, „Тоска“, „Риголето“ и „Турандот“.

Учествовали су Катарина Радовановић, Искра Сретовић, Марија Јелић, Јана Цветковић, Ермин Ашћерић, Милица Дамјанац и Исидора Стевановић.

На концерту је наступила и солисткиња Опере Народног позоришта Жељка Здјелар којој дугујемо велику захвалност јер је својим учешћем омогућила да млади уметници изведу чувени терцет из Бизеове опере „Кармен“. 

У уметничком руководству Оперског студија су вокални педагози Сања Kеркез и Јадранка Јовановић, диригент Ђорђе Павловић, редитељка Ивана Драгутиновић Маричић и сарадник за сценски покрет и говор Андреја Маричић. 

Kроз Оперски студио Народног позоришта прошле су многе генерације, а неки од њих су, градећи своју каријеру, стекли име признатих уметника и код нас и у иностранству.

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.

Галерија