Vesti

Održan koncert polaznika Operskog studija „Borislav Popović“ - „Così fan tutte“ (Tako čine sve)

1 februar 2021

Koncert polaznika Operskog studija „Borislav Popović“ pod nazivom „Così fan tutte“ (Tako čine sve), održan je 31. januara na Velikoj sceni.

U okviru programa, u režiji Ivane Dragutinović Maričić, uz klavirsku pratnju Nevene Živković i scenografiji Borisa Maksimovića iz predstave „Dama s kamelijama“, izvedene su arije iz opera „Karmen“, „Madam Baterflaj“, „Boemi“, „Evgenije Onjegin“, „Kći puka“, „Toska“, „Rigoleto“ i „Turandot“.

Učestvovali su Katarina Radovanović, Iskra Sretović, Marija Jelić, Jana Cvetković, Ermin Ašćerić, Milica Damjanac i Isidora Stevanović.

Na koncertu je nastupila i solistkinja Opere Narodnog pozorišta Željka Zdjelar kojoj dugujemo veliku zahvalnost jer je svojim učešćem omogućila da mladi umetnici izvedu čuveni tercet iz Bizeove opere „Karmen“. 

U umetničkom rukovodstvu Operskog studija su vokalni pedagozi Sanja Kerkez i Jadranka Jovanović, dirigent Đorđe Pavlović, rediteljka Ivana Dragutinović Maričić i saradnik za scenski pokret i govor Andreja Maričić. 

Kroz Operski studio Narodnog pozorišta prošle su mnoge generacije, a neki od njih su, gradeći svoju karijeru, stekli ime priznatih umetnika i kod nas i u inostranstvu.

Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.