Vesti

Na Velikoj sceni održan koncert Operskog studija „Borislav Popović“

18 oktobar 2020

Koncert mladih operskih pevača koji su članovi Operskog studija „Borislav Popović" Narodnog pozorišta  u Beogradu održan je u nedelju 18. oktobra na Velikoj sceni. 

Iako su mnoge od njih već učestvovale u predstavama repertoara Opere, posle dužeg vremena mlade umetnice nastupile su sa velikim  Orkestrom Opere Narodnog pozorišta i izvele svoj celovečernji koncert.

Publika je snažnim aplauzom pozdravila Branislavu Brinić, Janu Cvetković, Milicu Lalošević, Mariju Jelić, Katarinu Radovanović, Martinu Koljenšić, Maju Pavković i Isidoru Stevanović.

Na repertoaru su bile arije iz opera „Čarobna frula“, „Italijanka u Alžiru“, „Lučija od Lamermura“, „Don Karlos“, „Sicilijanske večeri“, „Samson i Dalila“, „Moć sudbine“ i „Madam Baterflaj“.

Korepetitor je bio Milivoje Veljić, a koncertmajstor Edit Makedonska. 

Operski studio Narodnog pozorišta dobio je ime Borislav Popović, u znak sećanja na istaknutog operskog reditelja.

Usavršavanje polaznika traje dve sezone, a školska godina odvija se u periodu od septembra do juna naredne godine.

Kroz Operski studio Narodnog pozorišta prošle su mnoge generacije, a neki od njih su, gradeći svoju karijeru, stekli ime priznatih umetnika i kod nas i u inostranstvu.

U umetničkom rukovodstvu Operskog studija su vokalni pedagozi Sanja Kerkez i Jadranka Jovanović, dirigent Đorđe Pavlović, rediteljka Ivana Dragutinović Maričić i saradnik za scenski pokret i govor Andreja Maričić.