Вести

Oтворене пријаве за трећу генерацију Mладих позоришних експерата

16 септембар 2021

Народно позориште у Београду и организација Три гроша позивају младе старије од 13 година да се пријаве за учешће у трећој генерацији програма за развој младе публике Млади позоришни експерти

Већ постојећој групи младих експерата придружиће се нови чланови. Програм је у потпуности бесплатан.

Програм се састоји из две главне активности – едукативних, критичких и креативних радионица, као и посета позоришним представама са критичким освртом на њих. 

Циљеви програма су развијање, оснаживање и охрабривање критичког мишљења, стварање и неговање културних потреба и навика код младих и креирање платформе за непосредан дијалог између позоришних стваралаца и младе публике. 

Програм ће се одвијати током школске године 2021/22 у хибридној форми, у зависности од епидемиолошке ситуације, у Народном позоришту у Београду и на платформама за видео позиве. 

Стога позивамо и охрабрујемо и младе са пребивалиштем ван Београда да се пријаве и учествују у програму чији модуларни систем то омогућава. 

О Младим позоришним експертима можете више сазнати на њиховој Инстаграм страници (@mladi_pozorisni_eksperti) коју они уређују.

Конкурс је отворен до недеље 03. октобра, а резултати конкурса биће објављени најкасније у уторак 05. октобра. 

Радионице почињу у суботу 09. октобра. 

Формулар за пријаву налази се на ОВОМ ЛИНКУ.

Организација Три гроша, у сарадњи са београдским дечјим позориштима, културним центрима и многобројним сарадницима, развија дечју позоришну публику још од 2016. године кроз програм Мали позоришни експерти (8-12 година). 

Народно позориште у Београду је 2019. године покренуло програм Платформа који се бави едукацијом и развојем публике, а програм Млади позоришни експерти је једна од првих активности Платформе.