Vesti

Otvorene prijave za treću generaciju Mladih pozorišnih eksperata

16 septembar 2021

Narodno pozorište u Beogradu i organizacija Tri groša pozivaju mlade starije od 13 godina da se prijave za učešće u trećoj generaciji programa za razvoj mlade publike Mladi pozorišni eksperti

Već postojećoj grupi mladih eksperata pridružiće se novi članovi. Program je u potpunosti besplatan.

Program se sastoji iz dve glavne aktivnosti – edukativnih, kritičkih i kreativnih radionica, kao i poseta pozorišnim predstavama sa kritičkim osvrtom na njih. 

Ciljevi programa su razvijanje, osnaživanje i ohrabrivanje kritičkog mišljenja, stvaranje i negovanje kulturnih potreba i navika kod mladih i kreiranje platforme za neposredan dijalog između pozorišnih stvaralaca i mlade publike. 

Program će se odvijati tokom školske godine 2021/22 u hibridnoj formi, u zavisnosti od epidemiološke situacije, u Narodnom pozorištu u Beogradu i na platformama za video pozive. 

Stoga pozivamo i ohrabrujemo i mlade sa prebivalištem van Beograda da se prijave i učestvuju u programu čiji modularni sistem to omogućava. 

O Mladim pozorišnim ekspertima možete više saznati na njihovoj Instagram stranici (@mladi_pozorisni_eksperti) koju oni uređuju.

Konkurs je otvoren do nedelje 03. oktobra, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije u utorak 05. oktobra. 

Radionice počinju u subotu 09. oktobra. 

Formular za prijavu nalazi se na OVOM LINKU.

Organizacija Tri groša, u saradnji sa beogradskim dečjim pozorištima, kulturnim centrima i mnogobrojnim saradnicima, razvija dečju pozorišnu publiku još od 2016. godine kroz program Mali pozorišni eksperti (8-12 godina). 

Narodno pozorište u Beogradu je 2019. godine pokrenulo program Platforma koji se bavi edukacijom i razvojem publike, a program Mladi pozorišni eksperti je jedna od prvih aktivnosti Platforme.