Vesti

JOŠ JEDAN USPEŠAN KONCERT FILHARMONIJE MLADIH „BORISLAV PAŠĆAN“

12 decembar 2010

Članovi Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“, baš kao i pre dva i po meseca, kada su poslednji put svirali na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, ponovo su oduševili publiku u prepunoj sali. Ovoga puta, u nedelju 12. decembra, priredili su humanitarni koncert „Novogodišnje radosti mladih“, posvećen deci sa posebnim potrebama Beograda, a na programu su bila dela Hačaturjana, Glinke, Rahmanjinova, Božića i Čajkovskog.

Dirigent je bio Đorđe Pavlović, koncertmajstor Milica Žugić, solista na violini Nastasja Vojinović, dok je za medijaciju bila zadužena Danica Tomković.
Pre koncerta, u 11 časova, u prostoru druge galerije, otvorena je izložba radova dece sa posebnim potrebama „Različiti pogledi“.
Filharmonija mladih “Borislav Pašćan” jedina je omladinska filharmonija koja radi u Beogradu. Osnovana je 1978. godina na inicijativu grupe studenata Muzičke akademije koji su izučavali dirigovanje kod Borislava Pašćana, dirigenta Opere i Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. Datum osnivanja je ujedno i datum prvog koncerta u Domu omladine - 17. januar 1978. godine.
M.B.