Вести

„Ожалошћена породица“ тријумфовала на петом Позоришном фестивалу „Буцини дани“ у Александровцу, награде Саши Торлаковићу и Вањи Ејдус

17 јун 2018

Награда "Милан Миња Обрадовић" за најбољу продукцију позоришне представе изведене на петом Позоришном фестивалу "Буцини дани" у Александровцу додељена је Народном позоришту у Београду за Нушићеву „Ожалошћену породицу“, у режији Јагоша Марковића.

Једногласну одлуку донео је стручни жири којим је председавала драмска уметница Мира Бањац, а чланови су били њене колеге Љиљана Стјепановић и Горан Султановић.

Награда за најбоље глумачко остварење фестивала (Гран при) припала је Саши Торлаковићу за улогу Агатона Арсића, а Награда за глумачку бравуру - Вањи Ејдус, за улогу Гине.

Златно зрно за најбољу мушку улогу добио је Бранислав Лечић („Корешподенција“, Звездара театар), Златно зрно за најбољу женску улогу освојила је Гордана Ђурђевиц Димић (“На дрини ћуприја” Српског народног позоришта и “Август у округу Осејџ” Народног позоришта из Суботице), док је Златно зрно за најбољег младог глумца припало Јоакиму Тасићу („Корешподенција“).
М.Б.