Vesti

„Ožalošćena porodica“ trijumfovala na petom Pozorišnom festivalu „Bucini dani“ u Aleksandrovcu, nagrade Saši Torlakoviću i Vanji Ejdus

17 jun 2018

Nagrada "Milan Minja Obradović" za najbolju produkciju pozorišne predstave izvedene na petom Pozorišnom festivalu "Bucini dani" u Aleksandrovcu dodeljena je Narodnom pozorištu u Beogradu za Nušićevu „Ožalošćenu porodicu“, u režiji Jagoša Markovića.

Jednoglasnu odluku doneo je stručni žiri kojim je predsedavala dramska umetnica Mira Banjac, a članovi su bili njene kolege Ljiljana Stjepanović i Goran Sultanović.

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje festivala (Gran pri) pripala je Saši Torlakoviću za ulogu Agatona Arsića, a Nagrada za glumačku bravuru - Vanji Ejdus, za ulogu Gine.

Zlatno zrno za najbolju mušku ulogu dobio je Branislav Lečić („Korešpodencija“, Zvezdara teatar), Zlatno zrno za najbolju žensku ulogu osvojila je Gordana Đurđevic Dimić (“Na drini ćuprija” Srpskog narodnog pozorišta i “Avgust u okrugu Osejdž” Narodnog pozorišta iz Subotice), dok je Zlatno zrno za najboljeg mladog glumca pripalo Joakimu Tasiću („Korešpodencija“).
M.B.