Вести

ПАВЛЕ ЈЕРИНИЋ НАЈБОЉИ МЛАДИ ГЛУМАЦ НА XXIII ФЕСТИВАЛУ КЛАСИКЕ У ВРШЦУ

31 октобар 2015

Глумац Народног позоришта у Београду Павле Јеринић добио је Награду „Томислав Пејчић“ за најбољег младог глумца на XXIII Фестивалу класике „Вршачка позоришна јесен“.
Јеринићу је признање припало за улогу Дели Јове у представи „Бела кафа“ једногласном одлуком жирија донетој на седници одржаној 30. октобра.
- Павле Јеринић као млади глумац са неспутаном сценском енергијом оживео је на свеж и оригиналан начин Поповићев лик Дели Јове, који и у 21. веку носи кључне референце трагичних догађаја наше узбудљиве соцреалистичке прошлости – наводи се у образложењу жирија који је председавала театролошкиња Бранислава  Лијешевић, а чланови су били редитељ Божидар Калезић и директор Стеријиног позорја Мирослав Мики Радоњић.
Драма „Бела кафа“, по тексту Александра Аце Поповића, у режији Милана Нешковића“, премијерно је изведена 4. маја ове године на Сцени „Раша Плаовић“.
У подели су и Бранко Видаковић (Момчило Јабучило), Олга Одановић (Мајка Јања), Вања Ејдус (Црква Ружица), Ненад Стојменовић (Срђа Злопоглеђа) и Нада Шаргин (Зора Шишарка).
М.Б.