„Поетски кабаре Иво Андрић“ 22. јуна (20,30) на Сцени „Раша Плаовић“

21 јун 2021

У уторак 22. јуна (20,30) на Сцени „Раша Плаовић“ глумци Народног позоришта у Београду Александар Срећковић и Вјера Мујовић и композитор Раде Радивојевић извешће „Поетски кабаре Иво Андрић“.

Ова гостујућа представа, која се успешно изводи већ готово пет година широм Србије, региона али и Европе и света, састављена је искључиво од текстова, интервјуа, преписки и поезије Иве Андрића, а све то проткано је музиком и песмама које је наш нобеловац волео. 

Неке од 11 песама које се могу чути су „Kад ја пођо на Бембашу”, „Емина”, „Што те нема”, “О јесенске дуге ноћи”… 
Kабаре, такође, нуди прилику да се, по први пут икада, чују и четири песме које је на стихове Иве Андрића компоновао Раде Радивојевић. 

Занимљивости овог 75-минутног програма свакако доприноси и видео програм састављен од документарних снимака и неколико спотова из наше продукције.

Kабаре је до сада, осим по региону (Р.Српска и Црна Гора) гостовао и у Швајцарској, Шведској, Чешкој, В. Британији, Норвешкој, Kанади, Јужноафричкој републици...

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.

Бесплатне улазнице могу да се преузму на благајни Народног позоришта.

Галерија