Vesti

„Poetski kabare Ivo Andrić“ 22. juna (20,30) na Sceni „Raša Plaović“

21 jun 2021

U utorak 22. juna (20,30) na Sceni „Raša Plaović“ glumci Narodnog pozorišta u Beogradu Aleksandar Srećković i Vjera Mujović i kompozitor Rade Radivojević izvešće „Poetski kabare Ivo Andrić“.

Ova gostujuća predstava, koja se uspešno izvodi već gotovo pet godina širom Srbije, regiona ali i Evrope i sveta, sastavljena je isključivo od tekstova, intervjua, prepiski i poezije Ive Andrića, a sve to protkano je muzikom i pesmama koje je naš nobelovac voleo. 

Neke od 11 pesama koje se mogu čuti su „Kad ja pođo na Bembašu”, „Emina”, „Što te nema”, “O jesenske duge noći”… 
Kabare, takođe, nudi priliku da se, po prvi put ikada, čuju i četiri pesme koje je na stihove Ive Andrića komponovao Rade Radivojević. 

Zanimljivosti ovog 75-minutnog programa svakako doprinosi i video program sastavljen od dokumentarnih snimaka i nekoliko spotova iz naše produkcije.

Kabare je do sada, osim po regionu (R.Srpska i Crna Gora) gostovao i u Švajcarskoj, Švedskoj, Češkoj, V. Britaniji, Norveškoj, Kanadi, Južnoafričkoj republici...

Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.

Besplatne ulaznice mogu da se preuzmu na blagajni Narodnog pozorišta.

Galerija