Вести

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ АIDS-a, ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ПРВАКА И СОЛИСТА ОПЕРЕ

1 децембар 2014

Поводом Светског дана борбе против AIDS-а, у понедељак 1. децембра, на Сцени "Раша Плаовић" одржан је традиционални Хуманитарни концерт првака и солиста Опере Народног позоришта у Београду.
Пре почетка концерта, присутне је, у име Асоцијације "Жена плус", поздравила госпођа Дубравка Малохоџић која је, између осталог, апеловала на све да чувају своје здравље јер оно, како је нагласила, представља највеће богатство.
У оквиру програма под називом "Лековите ноте", уз клавирску пратњу Даце Пауновић, учествовали су првакиња Опере Гордана Томић и солисти Љубодраг Беговић, Александар Дојковић и Михаило Шљивић.
На репертоару су биле арије из "Фигарове женидбе", "Бала под маскама", "Мадам Батерфлај" и "Севиљског берберина", као и дует из другог чина "Травијате".
Као специјална гошћа, наступила је првакиња Опере у пензији Милка Стојановић која је извела композицију Фернанда Обрадорса "Ел Вито", као и руску романсу "Гори, гори моја звезда".
На концерту, у режији Александра Николића и организацији Асоцијације "Жена плус", публици су се представили и чланови квинтета "Брас" из Београда са неколико мелодија славног норвешког романтичарског композитора и пијанисте Едварда Грига.
Програм је водио глумац Милан Пајић.
Сценографију је урадила Невенка Видак, а инспицијент је била Мирјана Голочевац.
„Жена плус“ се бави организацијом окупљања жена које живе са HIV-ом и члановима њихових породица у циљу залагања, креирања и остваривања заједничких идеја за побољшање квалитета живота угрожених жена и чланова породице.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ