ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ АИДС-a ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ СОЛИСТА ОПЕРЕ

1 децембар 2013

Поводом Светског дана борбе против АИДС-а, у недељу 1. децембра на Сцени "Раша Плаовић" одржан је традиционални хуманитарни концерт солиста Опере Народног позоришта "Музика у здравље" у режији Александра Николића.

Концерт, у организацији Асоцијације "Жена плус", отворили су чланови Гудачког квартета "Едит" који су извели Моцартову "Малу ноћну музику", Штраусову "Пицикато полку" и Дворжакову "Хумореску", оп.101. бр 7.
У наставку програму, уз клавирску пратњу Невене Живковић и Стефана Зекића, наступили су Ненад Чича, Миодраг Д. Јовановић, Александра Ангелов, Иванка Раковић Крстоношић, Гордана Томић и Вук Зекић.
На репертоару су биле арије из "Фигарове женидбе", "Бала под маскама", "Отела", "Слепог миша", "Евгенија Оњегина"... као и дует из опере "Порги и Бес" Џорџа Гершвина.
Као специјална гошћа, наступила је Милка Стојановић која је, уз клавирску пратњу Даринке Пауновић, извела по једну шпанску и руску песму.
Наратор концерта била је професорка драматургије, списатељица, водитељка и певачица Маја Волк.
„Жена плус“ се бави организацијом окупљања жена које живе са ХИВ-ом и члановима њихових породица у циљу залагања, креирања и остваривања заједничких идеја за побољшање квалитета живота угрожених жена и чланова породице.
М.Б.