Вести

Представа „Ноћни писац” свестраног белгијског мултимедијалног уметника Јана Фабра, у извођењу Слободана Бештића, 29. октобра на Сцени „Раша Плаовић“

8 октобар 2021

Представа „Ноћни писац” свестраног белгијског мултимедијалног уметника Јана Фабра, у извођењу Слободана Бештића, уместо у раније најављеном термину 7. октобра, биће одиграна на Сцени „Раша Плаовић“ у петак 29. октобра од 20,30 часова. 

„Ноћни писац“ је визионарска и разоружавајућа химна субверзивном и интригантном уметнику Јану Фабру у којем се публици не представља он, као визуелни уметник и позоришни стваралац, него се прича фокусира на Фабров стваралачки аспект, односно његове текстове, који често остају у сенци.

Представа се од премијере 22. октобра 2020. године изводи с великим успехом на матичној сцени Народног позоришта и гостовањима, а маестрални Слободан Бештић летос је на 46. Фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну освојио оба признања - Златну колајну „Маја Димитријевић" за монодраму, коју додељује стручни жири, и Награду публике Златна колајна „Синиша Дашић“.