Predstava „Noćni pisac” svestranog belgijskog multimedijalnog umetnika Jana Fabra, u izvođenju Slobodana Beštića, 29. oktobra na Sceni „Raša Plaović“

8 oktobar 2021

Predstava „Noćni pisac” svestranog belgijskog multimedijalnog umetnika Jana Fabra, u izvođenju Slobodana Beštića, umesto u ranije najavljenom terminu 7. oktobra, biće odigrana na Sceni „Raša Plaović“ u petak 29. oktobra od 20,30 časova. 

„Noćni pisac“ je vizionarska i razoružavajuća himna subverzivnom i intrigantnom umetniku Janu Fabru u kojem se publici ne predstavlja on, kao vizuelni umetnik i pozorišni stvaralac, nego se priča fokusira na Fabrov stvaralački aspekt, odnosno njegove tekstove, koji često ostaju u senci.

Predstava se od premijere 22. oktobra 2020. godine izvodi s velikim uspehom na matičnoj sceni Narodnog pozorišta i gostovanjima, a maestralni Slobodan Beštić letos je na 46. Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu osvojio oba priznanja - Zlatnu kolajnu „Maja Dimitrijević" za monodramu, koju dodeljuje stručni žiri, i Nagradu publike Zlatna kolajna „Siniša Dašić“.