Вести

Промоција књиге Владимира Јовановића „100 година Опере Народног позоришта у Београду“, 4. априла на Великој сцени (19,00)

1 април 2021

Поводом значајног јубилеја – сто година Опере Народног позоришта у Београду (централна свечаност одржана 11. фебруара прошле године) професор и некадашњи солиста Опере националног театра Владимир Јовановић приредио је веома драгоцену монографију „100 година Опере Народног позоришта у Београду“ у којој је представљен део нашег културног и музичког живота у последњих сто година, као и валидна документарна грађа о иностраним гостовањима и успесима Опере Народног позоришта у Београду од 1939. до 2017. године, a промоција ће бити одржана 4. априла на Великој сцени с почетком у 19 часова.

О овој књизи, која нарочито осветљава и веома вредан репертоарски и извођачки допринос београдских оперских уметника европској оперској репродукцији у другој половини 20. века, осим аутора говориће и примадоне Милка Стојановић, Бреда Калеф и Радмила Смиљанић, музиколог др Бранка Радовић, директорка Опере Народног позоришта Јасмина Трумбеташ Петровић и управница Народног позоришта Ивана Вујић Коминац.

У уметничком програму наступиће прваци Опере и чланови Оперског студија „Борислав Поповић".

Галерија