Vesti

Promocija knjige Vladimira Jovanovića „100 godina Opere Narodnog pozorišta u Beogradu“, 4. aprila na Velikoj sceni (19,00)

1 april 2021

Povodom značajnog jubileja – sto godina Opere Narodnog pozorišta u Beogradu (centralna svečanost održana 11. februara prošle godine) profesor i nekadašnji solista Opere nacionalnog teatra Vladimir Jovanović priredio je veoma dragocenu monografiju „100 godina Opere Narodnog pozorišta u Beogradu“ u kojoj je predstavljen deo našeg kulturnog i muzičkog života u poslednjih sto godina, kao i validna dokumentarna građa o inostranim gostovanjima i uspesima Opere Narodnog pozorišta u Beogradu od 1939. do 2017. godine, a promocija će biti održana 4. aprila na Velikoj sceni s početkom u 19 časova.

O ovoj knjizi, koja naročito osvetljava i veoma vredan repertoarski i izvođački doprinos beogradskih operskih umetnika evropskoj operskoj reprodukciji u drugoj polovini 20. veka, osim autora govoriće i primadone Milka Stojanović, Breda Kalef i Radmila Smiljanić, muzikolog dr Branka Radović, direktorka Opere Narodnog pozorišta Jasmina Trumbetaš Petrović i upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac.

U umetničkom programu nastupiće prvaci Opere i članovi Operskog studija „Borislav Popović".

Galerija