Vesti

PROMOCIJA KNjIGE "RINGIŠPIL" U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA

27 april 2011

Povodom Svetskog dana igre, 29. aprila, u Muzeju Narodnog pozorišta, u petak u 18 časova, biće održana promocija romana „Ringišpil“ Jelene Baćić Alimpić. U programu će učestvovati primadona Opere Narodnog pozorišta Sanja Kerkez, glumica Mina Lazarević i solista Baleta Aleksandar Ilić.

U svom romanu prvencu, autorka ispisuje intimnu povest balerine krhkog tela i džinovskog duha koji je ostavio pečat na svim slavnim baletskim scenama, gradeći istovremeno priču o malim-velikim ljudima, salašarima i umetnicima, pesnicima i njihovim muzama, senovitim bačkim salašima i gradićima, jutrima koja mirišu na slatko od dunja i nezaboravnim ruskim zimama...
Promociju će voditi balerina Narodnog pozorišta Drina Pešić, a pored autorke, u programu će učestvovati glumica Mina Lazarević i operska pevačica Sanja Kerkez koje će govoriti o tome koliko je za tu profesiju važan pokret, odnosno igra.
Gost će biti i mladi i talentovani koreograf Aleksandar Ilić koji će najaviti nove projekte, a posetioci će videti i inserte iz nekih njegovih predstava.
M.B.