Вести

Публика стајаћим овацијама на крају концерта „Химна љубави“ испратила сопране Снежану Савичић Секулић и Александру Стаменковић

29 мај 2021

Сопрани Снежана Савичић Секулић и Александра Стаменковић, уз Kамерни састав Оркестра Опере Народног позоришта и специјалне госте, с великим успехом приредиле су београдској публици, 29. маја на Великој сцени, јединствено и несвакидашње музичко вече под називом „Химна љубави“.

Одушевљена публика, после два биса, наградила је све уметнике стајаћим овацијама. 

Редитељка Ана Григоровић је пројекцијама уметничких слика разних епоха, употпунила доживљај изведених композиција. 

Нумере које су изведене на овом концерту су антологијске и сматрају се бисерима музичке литературе, а говоре о најтананијим емоцијама и стањима које људска душа може да сатка и осети.

У првом делу концерта изведене су арије композитора Вивалдија, Хендла, Штрауса, Рахмањинова, Дворжака. а молитвене Аве Марије изазвале су посебне емоције код публике која је уметнике наградила узвицима „браво“.

Други део концерта донео је више страсти, оптимизма и узбуђења. Почео је са гостом, гитаристом и композитором, Немањом Богуновићем који је извео композицију „Сусрет“ (ово је уједно био и његов први наступ на сцени Народног позоришта). Смењивале су се композиције Вила Лобоса, Дел Акве, Ардитија, Бернштајна, а уз подршку још једног госта, младог хармоникаша Луке Лопичића, изведен је страсни Пјацола.

Kонцерт је завршен, дуетом „Химна љубави“, по тексту Едит Пјаф, чувене француске певачице шансона и националне музичке иконе.

Песмом „Историја једне љубави" Карлоса Елета Армалана уз пратњу гитаристе Немање Богновића изведен је први бис, а за други бис изабрана је композиција „Химна љубави" која је обележила крај и наслов концерта. 

Уз чланове оркестра (Дина Бобић - прва виолина, Лена Kузмановић - друга виолина, Андрија Станојевић – виола, Јасмина Врбанић – виолончело, Владо Радојевић – бас, Горана Ћургус – харфа), као пијанисткиња, наступила је диригенткиња Ана Зорана Брајовић. 

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.