Вести

РАЗМАТРАНЕ МОГУЋНОСТИ САРАДЊЕ СА ДАНСКИМ КРАЉЕВСКИМ ПОЗОРИШТЕМ

2 децембар 2010

Управник Народног позоришта у Београду Божидар Ђуровић сусрео се у Копенхагену са уметничким директором Драме Данског краљевског позоришта (The Royal Danish Theatre) Еметом Фрајгенбергом и том приликом, у отвореном и срдачном разговору, разматране су могућности о будућој сарадњи ове две културне институције.

Током сусрета, који је организовала њена екселенција, госпођа Вида Огњеновић, амбасадорка Србије у Данској, било је говора о разменама драмских представа чија би се реализација спровела по сличном принципу које Народно позориште од сезоне 2003/2004 негује са „Драматеном“ из Штокхолма.
- Колеге у Копенхагену показале су велико интересовање за сарадњу са нама захваљујући, између осталог, и великом одјеку који у Скандинавији има наша сарадња са „Драматеном“ – каже Ђуровић у изјави са сајт Народног позоришта.
Он је најавио да ће током априла или маја 2011. године директор и драматург тог угледног данског позоришта доћи у Београд како би се боље упознали са репертоаром драмског ансамбла Националног театра и додао да ће тада бити договорени детаљи сарадње.
М.Б.