Vesti

RAZMATRANE MOGUĆNOSTI SARADNjE SA DANSKIM KRALjEVSKIM POZORIŠTEM

2 decembar 2010

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović susreo se u Kopenhagenu sa umetničkim direktorom Drame Danskog kraljevskog pozorišta (The Royal Danish Theatre) Emetom Frajgenbergom i tom prilikom, u otvorenom i srdačnom razgovoru, razmatrane su mogućnosti o budućoj saradnji ove dve kulturne institucije.

Tokom susreta, koji je organizovala njena ekselencija, gospođa Vida Ognjenović, ambasadorka Srbije u Danskoj, bilo je govora o razmenama dramskih predstava čija bi se realizacija sprovela po sličnom principu koje Narodno pozorište od sezone 2003/2004 neguje sa „Dramatenom“ iz Štokholma.
- Kolege u Kopenhagenu pokazale su veliko interesovanje za saradnju sa nama zahvaljujući, između ostalog, i velikom odjeku koji u Skandinaviji ima naša saradnja sa „Dramatenom“ – kaže Đurović u izjavi sa sajt Narodnog pozorišta.
On je najavio da će tokom aprila ili maja 2011. godine direktor i dramaturg tog uglednog danskog pozorišta doći u Beograd kako bi se bolje upoznali sa repertoarom dramskog ansambla Nacionalnog teatra i dodao da će tada biti dogovoreni detalji saradnje.
M.B.