Vesti

DOGOVOREN NASTAVAK SARADNjE SA KAIRSKOM OPEROM

21 maj 2012

Predsednica Upravnog odbora “Cairo Opera House” Inas Abdel Dayem boravila je od 26. do 29. aprila u poseti Narodnom pozorištu tokom koje je sa upravnikom Božidarom Đurovićem i drugim rukovodiocima razmatrala detalje nastavka saradnje između te dve renomirane teatarske Kuće.

U izjavi za sajt Narodnog pozorišta, Đurović je podsetio da su Kairska opera i Nacionalni teatar pre dve godine, 27. maja, potpisali Protokol o saradnji čija je realizacija započela pola godine kasnije kada je balet Nacionalnog teatra sa kultnom predstavom “Ko to tamo peva” gostovao u Kairu i Aleksandriji. U međuvremenu, kako je ocenio upravnik, bilo je i nekoliko uspešnih gostovanja naših umetnika u produkcijama Kairske opere.
“Sa gospođom Inas dogovorio sam još aktivniju saradnju koju ćemo, najverovatnije, precizirati polovinom juna u Kairu. Takođe, tom prilikom, očekujem da ćemo realizovati ideju o koprodukciji dva teatra koja bi trebalo da se ostvari u 2013. godini, a razgovaraćemo i o drugim segmentima saradnje”, rekao je Đurović.
U znak sećanja na ovu posetu, on je gospođi Abdel Dayem uručio Srebrnjak Narodnog pozorišta i fotomonografiju Dine Jonsen “Skrivena lepota” u kojoj su na više od sto luksuzno opremljenih stranica objavljene fotografije članova Drame, Opere i Baleta, enterijeri zgrade Nacionalnog teatra i dešavanja iza kulisa.
M.B.