Вести

Солисткињи Балета Народног позоришта у Београду, Олги Олћан Миљевић, уручена Награда „Терпсихора"

29 април 2021

Свечаност поводом доделе јубиларне 10. Награде „Терпсихора" одржала се данас, на Светски дан игре, на Сцени „Раша Плаовић" у Народном позоришту у Београду. 

На самом почетку присутнима се обратила управница Народног позоришта, Ивана Вујић Коминац:

„Бескрајно сам радосна, јер је данас Светски дан игре. Шта је лепше од покрета? Покрет је у драми, у опери, у балету. Поносна сам што Народно позориште прославља Светски дан игре једном узвишеном церемонијом. Поносна сам и на нашу дивну госпођу Олгу Олћан Миљевић, која је почела са мном у драмској представи посвећеној Магдалени Магазиновић „Балканска пластика“ пре 20 година. Олга је изузетан солиста, коју карактерише вредност, посвећеност, фанатичност и квалитети тела, ума и духа и која са разлогом данас добија велику награду. "

Многобројне колеге из региона су се укључиле путем видео линка како би поздравиле све присутне и честитали им Светски дан игре, али и Награду „Терпсихора" њеном овогодишњем лауреату. 

Стручни трочлани жири у чијем саставу су Милош Циле Митић (председник жирија), Игор Пастор и Владимир Чубрило донео je једногласну одлуку. 

Олга Олћан Миљевић се обратила присутнима:

„Пресрећна сам. Потврда струке ми много значи и представља мотивацију за наставак мог уметничког стваралаштва. Ова година је за мене специфична и по томе што славим 20 година рада на својој матичној сцени у својој матичној кући. Хвала жирију, хвала Удружењу професионалних балетских играча, кореографа и балетских педагога Србије на овој награди. Трудићу се да је носим културом, знањем и радом. " 

Галерија