Vesti

Solistkinji Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Olgi Olćan Miljević, uručena Nagrada „Terpsihora"

29 april 2021

Svečanost povodom dodele jubilarne 10. Nagrade „Terpsihora" održala se danas, na Svetski dan igre, na Sceni „Raša Plaović" u Narodnom pozorištu u Beogradu. 

Na samom početku prisutnima se obratila upravnica Narodnog pozorišta, Ivana Vujić Kominac:

„Beskrajno sam radosna, jer je danas Svetski dan igre. Šta je lepše od pokreta? Pokret je u drami, u operi, u baletu. Ponosna sam što Narodno pozorište proslavlja Svetski dan igre jednom uzvišenom ceremonijom. Ponosna sam i na našu divnu gospođu Olgu Olćan Miljević, koja je počela sa mnom u dramskoj predstavi posvećenoj Magdaleni Magazinović „Balkanska plastika“ pre 20 godina. Olga je izuzetan solista, koju karakteriše vrednost, posvećenost, fanatičnost i kvaliteti tela, uma i duha i koja sa razlogom danas dobija veliku nagradu. "

Mnogobrojne kolege iz regiona su se uključile putem video linka kako bi pozdravile sve prisutne i čestitali im Svetski dan igre, ali i Nagradu „Terpsihora" njenom ovogodišnjem laureatu. 

Stručni tročlani žiri u čijem sastavu su Miloš Cile Mitić (predsednik žirija), Igor Pastor i Vladimir Čubrilo doneo je jednoglasnu odluku. 

Olga Olćan Miljević se obratila prisutnima:

„Presrećna sam. Potvrda struke mi mnogo znači i predstavlja motivaciju za nastavak mog umetničkog stvaralaštva. Ova godina je za mene specifična i po tome što slavim 20 godina rada na svojoj matičnoj sceni u svojoj matičnoj kući. Hvala žiriju, hvala Udruženju profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije na ovoj nagradi. Trudiću se da je nosim kulturom, znanjem i radom. " 

Galerija