Vesti

Solistkinja Baleta Narodnog pozorišta Olga Olćan dobitnica Nagrade „Terpsihora” za 2021. godinu

8 april 2021

Solistkinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Olga Olćan, prema odluci stručnog žirija, dobitnica je prestižne Nagrade „Terpsihora” za 2021. godinu, koja se dodeljuje umetnicima ili institucijama kulture u oblasti umetničke igre.

Svečana ceremonija će se održati na Svetski dan igre – 29. aprila u 13 časova na Sceni „Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nagrada i Specijalna pohvala dodeljuje se u 2021. godini jubilarni 10. put po redu, povodom Svetskog dana igre, internacionalnog praznika koji slavi ceo svet, ustanovljen od strane Međunarodnog saveta za igru „CID UNESKO”.

Tročlani žiri tokom ove godine radio je u sastavu predstavnika narodne igre, klasičnog baleta i savremene igre: Cile Mitić, diplomirani istoričar i šef Umetničkog sektora Ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ iz Gračanice – predsednik žirija, Igor Pastor, baletski umetnik i koreograf i Vladimir Čubrilo – igrač, koreograf i pedagog savremene igre.

Nagrada i Specijalna pohvala „Terpsihora” se realizuju uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Narodnog pozorišta u Beogradu i Instituta za umetničku igru.