Vesti

SOLISTKINjA BALETA TEODORA SPASIĆ DOBITNICA NAGRADE "RADOMIR VUČIĆ"

1 jun 2015

Solistkinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Teodora Spasić, ovogodišnji je dobitnik Nagrade "Radomir Vučić", koja se dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života i to za ostvarene solističke ili glavne uloge iz repertoara Nacionalnog teatra.
Odluku o laureatu, jednoglasno je doneo žiri u sastavu Konstantin Kostjukov (predsednik) i članovi Ljubinka Dobrijević i Krunislav Simić.
„Teodora Spasić je odgovornim, požrtvovanim radom i profesionalnim pristupom ostvarila izuzetan napredak tumačeći solističke uloge u celokupnom klasičnom i neoklasičnom repertoaru. Iako veoma mlada, ostvarila je izuzetan napredak u tehničkom smislu, a posebno se izdvojila preciznošću izvođenja. Posebno izdvajamo nastup u veoma zahtevnoj ulozi Maše u baletu Krcko Oraščić, kao i glavnu ulogu Aurore u baletu Uspavana lepotica – navedeno je u obrazloženju žirija.
Priznanje će 4.juna, uoči početka predstave “Uspavana lepotica” na Velikoj sceni (19.30), uručiti v.d. direktora Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Konstantin Kostjukov.
Nagrada "Radomir Vučić" ustanovljena je 2011. godine, a dosadašnji dobitnici su Jovica Begojev, Miloš Marijan, Bojana Žegarac i Igor Pastor.
M.B.