Vesti

SOLISTA JOVICA BEGOJEV PRVI LAUREAT NAGRADE “RADOMIR VUČIĆ”

25 mart 2011

Solista Baleta Jovica Begojev prvi je laureat novostanovljene nagrade Narodnog pozorišta „Radomir Vučić“ koja se dodeljuje mladim talentovanim baletskim igračima do 28. godine života i to za ostvarene solističke i glavne uloge iz repertoara Nacionalnog teatra, odigrane na matičnoj sceni ili na gostovanju u periodu od poslednjeg dana februara meseca prethodne do 01. marta tekuće godine, a koji su se izdvojili po tehničkoj i umetničkoj interpretaciji.

Žiri u sastavu Konstantin Kostjukov (predsednik) i članovi Mirjana Zdravković, baletska kritičarka i Milica Bezmarević, solistkinja Baleta i baletski pedagog, jednoglasno je odlučio da nagrada pripadne Begojevu za ulogu Armana Divala u predstavi „Dama s kamelijama“ koja je premijerno obnovljena 25. decembra prošle godine.
Žiri smatra da treba da nagradi izuzetnu individualnu interpretaciju Jovice Begojeva, požrtvovano partnerstvo, kao i tehnički napredak u ostvarivanju niza prvačkih uloga klasičnog, neoklasičnog i savremenog repertoara u 2010. godini.
Nagrada, čiji je inicijator Udruženje baletskih umetnika Srbije,  biće uručena u sredu 30. marta uoči predstave Interval/Songs/Viva La Vida.
M.B.