Vesti

VEČERAS URUČENjE NAGRADE “RADOMIR VUČIĆ” JOVICI BEGOJEVU

25 mart 2011

Solisti Baleta Jovici Begojevu, u sredu 30. marta uoči predstave Interval/Songs/Viva La Vida, biće uručena novostanovljena nagrada Narodnog pozorišta „Radomir Vučić“.

Begojev je prvi laureat ove nagrade koja se dodeljuje mladim talentovanim baletskim igračima do 28. godine života i to za ostvarene solističke i glavne uloge iz repertoara Nacionalnog teatra, odigrane na matičnoj sceni ili na gostovanju u periodu od poslednjeg dana februara meseca prethodne do 01. marta tekuće godine, a koji su se izdvojili po tehničkoj i umetničkoj interpretaciji.
Žiri u sastavu Konstantin Kostjukov (predsednik) i članovi Mirjana Zdravković, baletska kritičarka i Milica Bezmarević, solistkinja Baleta i baletski pedagog, jednoglasno je odlučio da nagrada pripadne Begojevu za ulogu Armana Divala u predstavi „Dama s kamelijama“ koja je premijerno obnovljena 25. decembra prošle godine.
Žiri smatra da treba da nagradi izuzetnu individualnu interpretaciju Jovice Begojeva, požrtvovano partnerstvo, kao i tehnički napredak u ostvarivanju niza prvačkih uloga klasičnog, neoklasičnog i savremenog repertoara u 2010. godini. Inicijator nagrade je Udruženje baletskih umetnika Srbije.
M.B.