Vesti

SOLISTA BALETA IGOR PASTOR DOBITNIK NAGRADE "RADOMIR VUČIĆ", URUČENjE 29. APRILA

28 april 2014

Solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Igor Pastor, ovogodišnji je dobitnik Nagrade "Radomir Vučić", koja se dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života i to za ostvarene solističke ili glavne uloge iz repertoara Nacionalnog teatra.
Odluku o laureatu, na sednici održanoj 27. aprila, jednoglasno je doneo žiri u sastavu Konstantin Kostjukov (predsednik) i članovi Anđelija Todorović i Svetozar Adamović.
- Igor Pastor je odgovornim i požrtvovanim radom ostvario izuzetan napredak tumačeći uloge u klasičnom, neoklasičnom i savremenom repertoaru i kao mlad igrač pokazao izuzetnu umetničku zrelost. Značajna su njegova ostvarenja u predstavama: Krcko Oraščić, Kraljica Margo, Uspavana lepotica, Labudovo jezero, Žizela, Ko to tamo peva, Aleksandar, a ostvarene uloge zrelo i tehnički precizno prezentovane publici - navedeno je u obrazloženju žirija.
Priznanje će 29. aprila na Velikoj sceni, uoči početka predstave "Krcko Oraščić", uručiti v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić.
Nagrada "Radomir Vučić" ustanovljena je 2011. godine, a dosadašnji dobitnici su Jovica Begojev, Miloš Marijan i Bojana Žegarac.
M.B.

Umetnici