Vesti

SOLISTKINjI BALETA BOJANI ŽEGARAC URUČENA NAGRADA „RADOMIR VUČIĆ“

29 april 2013

Nagrada "Radomir Vučić", koju Narodno pozorište dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života za ostvarene solističke ili glavne uloge iz svog repertoara, uručena je solistkinji Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Bojani Žegarac u ponedeljak 29. aprila.

Na maloj svečanosti, održanoj posle završetka baleta "Don Kihot", priznanje je uručio proslavljeni igrač i koreograf Vladimir Vasiljev.
Odluku o ovogodišnjem laureatu doneo je jednoglasno žiri u sastavu: Konstantin Kostjukov (predsednik), Marija Vještica i Anđelija Todorović, na sastanku 23. marta.
U odluci žirija, koju je pročitao pomoćnik direktora Baleta Miloš Dujaković, navedeno je da je Žegarac odgovornim i požrtvovanim radom ostvarila izuzetan napredak tumačeći širok dijapazon uloga u klasičnom, neoklasičnom i savremenom repertoaru čime je, iako veoma mlada, pokazala izuzetnu umetničku zrelost.
Žiri je ocenio da su značajna njena ostvarenja u baletskim predstavama "Labudovo jezero", "Don Kihot", "Uspavana lepotica", "Žizela", "Kraljica Margo", "Aleksandar", "Step Lightly" a ostvarene uloge zrelo i tehnički besprekorno prezentovane publici.
M.B.