Вести

Сопран Габријела Убавић гостовала у Доницетијевом „Љубавном напитку“

5 фебруар 2018

Лирско-колоратурни сопран Габријела Убавић гостовала је 5. фебруара у опери Гаетана Доницетија „Љубавни напитак“, која је под диригентском управом Ђорђа Станковића изведена на Великој сцени.

У овој комичној романси, чија се радња дешава у малом италијанском селу крајем 18. века, Убавићева, која је дипломирала соло певање на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Николе Мијаиловића наступила је у роли младе и богате девојке - неодољиве хероине Адине, док је улога Неморина, сеоског момка који је воли, била поверена тенору Љубомиру Поповићу.

У тој веома популарној белканто опери, за коју је либрето написао Феличе Романи, баритон Владимир Андрић певао је улогу наредника Белкореа, бас Михаило Шљивић био је надрилекар Дулкамара, а сопран Татјана Митић девојка из села - Ђанета.

У представи је учествовао Оркестар и Хор Опере Народног позоришта у Београду.

Концертмајстор је била Едит Македонска, а шеф Хора Ђорђе Станковић.

„Љубавни напитак“, чија је премијера одржана 5. новембра 2003. године, у режији госта из Бугарске Пламена Карталова, до сада је изведен 44. пута.

Сценограф је Борис Максимовић, костимограф Љиљана Орлић, кореограф Владимир Логунов, док је асистент редитеља била Ивана Драгутиновић Маричић.
М.Б.

Биографију Габријеле Убавић можете прочитати ОВДЕ

 

Галерија