Вести

СОПРАН НАТАША ТАСИЋ КНЕЖЕВИЋ ОДРЖАЛА КОНЦЕРТ У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

15 децембар 2013

У оквиру циклуса "Концерт", у недељу 15. децембра, у Музеју Народног позоришта у Београду, уз клавирску пратњу Саше Кнежевића, наступила је сопран Наташа Тасић Кнежевић.

У име Музеја, присутне је поздравио директор Драган Стевовић који је, између осталог, рекао да му је веома драго што има прилику да најави концерт госпође Тасић Кнежевић зато што је она први реномирани уметник који ће имати соло наступ у овом простору.
Он је подсетио да Наташа и њен супруг Саша део тог концерта посвећују успомени на Светски дан холокауста над Ромима који се обележава сваке године 16. децембра.
- Желим да нам енергија овог концерта, као и сва наша енергија помогне да се такве ствари никад више не понове и да градимо лепше и праведније друштво - додао је Стевовић.
На програму су биле Циганске мелодије Антоњина Дворжака, "Не пој красавица" и "Как мне болно" Сергеја Рахмањинова, арија Сузане из опере "Фигарова женидба" Волфганга Амадеуса Моцарта, арија Магде из опере "Ластавица" и арија Мими из опере "Боеми" Ђакома Пучинија, арија Маргарете из опере "Фауст" Шарла Гуноа и арија Ђудите из истоимене оперете Франца Лехара.
Тасић Кнежевић је студирала Саобраћајни факултет, али своју љубав, соло певање, никад није занемаривала.
Певала је годинама у цркви Светог Георгија као солиста, а онда је, као стипендиста принцезе Јелисавете Карађорђевић уписала Академију лепих уметности, одсек соло певање.
Као студент у класи Јасне Шајновић, примадоне Београдске опере почела је да ниже концерте од Париза, преко Руског дома у Београду, Библиотеке града Београда, Галерије Прогрес у Београду, Будве, Фестивала мимозе у Херцег Новом, Позоришта младих у Новом Саду, Атељеа 212 у Београду, Галерије фресака, Етнографског музеја, Сава Центра" до најпрестижније музичке дворане у Србији Коларчеве задужбине.
Одржала је низ хуманитарних концерата за обнову и изградњу храмова у Београду и на Косову.
У сезони 2006/2007. била је члан Оперског студија Народног позоришта у Београду.
Учествовала је у представама "Брод плови за Београд" Атељеа 212, у представи Суно е Роменго на фестивалу Будва град театар, "Страх и његов слуга" у режији Кокана Младеновића.
У сарадњи са институтом Сервантес у Београду циклус "Непозната Иберија" извела је у Италији, Хрватској, Македонији, Француској, а један од најзначајнијих је солистички концерт на БЕМУС-у 2006. године у Скупштини града Београда.
Другу награду на такмичењу "Лазар Јовановић" у Београду освојила је 2008.године а следеће године добила је трећу награду у Италији на такмичењу IBLA GRAND PRIZE - Music Competition. Током боравка у Италији похађала је мастер клас Јелене Доф-Донскаје, првакиње опере у Израелу и солисткиње Метрополитен опере.
Сопран Тасић Кнежевић прошле године завршила је специјалистичке студије на Факултету музичке уметности у класи Вишње Павловић Дракулић.
Често наступа у пратњи свог супруга Саше Кнежевића, са којим је остварила значајне наступе у Норвешкој, Италији, Словенији, Француској, Хрватској, Естонији, Чешкој, Македонији...
М.Б.