Вести

Стајаће овације за Вердијеву оперу "Аида" на гостовању у Чачку

7 новембар 2019

Ансамбл Опере Народног позоришта у Београду, гостовао је 7. новембра у Дому културе Чачак са опером Ђузепа Вердија „Аида“.
 
Под диригентском управом Ђорђа Павловића, наступили су Ана Рупчић (Аида), Наташа Јовић Тривић (Амнерис), Душан Плазинић (Радамес), Александар Стаматовић (Амонасро), Ненад Јаковљевић (Рамфис), Михаило Шљивић  (Краљ), Татјана Митић (Свештеница) и Михаило Оташевић (Гласник).

У дворани са више од 700 места, која је десетак дана пре овог грандиозног уметничког догађаја била распродата, одушевљени Чачани дочекали су крај представе на ногама, а више од 200 учесника тог спектакла, наградили  вишеминутним бурним аплаузом.

У представи су учествовали и Оркестар, Хор и Балет Народног позоришта у Београду.

Гостовање је реализовано у оквиру Протокола о сарадњи, који су почетком фебруара ове године, у име Народног позоришта у Београду и Дома културе Чачак, потписали Ивана Вујић и Радисав Луковић.  

Вердијево ремек дело "Аида", испреплетено најснажнијим људским емоцијама као што су љубав, мржња, страст, издаја, војничка храброст, политичке интриге... премијерно је изведено 10. априла 2013. године на Великој сцени у режији госта из Бугарске Огњана Драганова.

Сценографију су креирали Дејан Миладиновић и Мираш Вуксановић, костиме Миланке Берберовић обновила је Катарина Грчић, кореографију је урадио Константин Костјуков, избор видео материјала припремио је Дејан Миладиновић, а за видео продукцију био је задужен Петар Антоновић.
М.Б.